TÜRK OPERA FORUM

Zaman: 05 Eyl 2010, 09:22

Tüm zamanlar UTC + 1 saat [ GITZ ]

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 23 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 08 Nis 2008, 15:01 
pp

Dün akşamki harika konserde emeği geçen herkese çok teşekkürler..Çok duygusal bir akşamdı benim için..Denizbank'a ve cd'leri hazırlamakta emeği olan herkese de sonsuz teşekkürler. Hayranı olduğum Sayın Ömer Yılmaz'ı sevgi ve özlemle anıyorum. Ruhu şad olsun....

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 08 Nis 2008, 17:51 
pp

Tek tesellimiz belkide dünyanın gelmiş geçmiş en büyük sesleriyle aynı ortamda bulunuyor olması..Oralarda akustikde mutlaka iyidir..Ne tınlatıyorlardır şimdi.. :lol: Zaten Dünya çapındaydı şimdi ünü Dünyayıda aştı..

Herşeyden önce İNSANdı..Ağabeydi..Yurtdışındaydım ve inanamamıştım hasta olduğuna..Hastalığının ölümcül olduğunu duyduğumda ise şok olmuştum..Böyle bir insan nasıl ölebilirdi?En son Cumhurbaşkanlığında beraber konser yapmıştık..Daha sonrada Pakistan Büyükelçimiz ile birlikte Gölge hanımların evinde toplanmıştık.O zaman demiştimki Ömer abi iyi..İtalyaya gittim ve döndüğümde onu kaybetmiştik..Hayatımın en büyük şoklarından birini yaşadım.Halende inanasım gelmiyor...

Çok soğukkanlı ve sıcak kanlı bir İNSANdı.Kanını duruma göre çok iyi kullanırdı.DO dan DO ya DOYA DOYA şarkı söylerdi..denye gerMİYE gerMİYE,SOL den LA ya SOLLA ya SOLLAya,LAdan LA ya hopLAYA zıpLAYA,den ye öleSİYE tonlar çıkarırdı..Şaka bir yana çok rahat bir sesdi..Çok çalışkan ve araştırmacıydı..En olgun çağında aramızdan ayrıldı nice güzel sesler gibi..O yaşlara gelipte hergün tekniğini geliştiren ve her temsili bir öncesinden iyi olmaya aday bir sanatçı öyle kolay bulunmuyor maalesef..Ne kanter tenor,ne kontör tenor nede tenORALdı.HARBİ TENORDU.

Ömer Abi çok şakacı ve espritüelti..Özellikle turnelerde çok eğlenirdik kendisiyle.(Batum turnesinde aynı odada kalıyorduk..3 gün boyunca bana horladığımı ve uyuyamadığını söyledi durdu..Son gün horultusundan uyuyamadım ve bu olaya halen çok gülerim. :lol: )Nur içinde yatsın,mekanı akustik olsun...

ONUN GİBİ SESLERİN VE İNSANLARIN TINLAMAYA İHTİYACI VAR..

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 08 Nis 2008, 19:28 
f
Kullanıcı avatarı

Sevgili Ömer Yılmaz ...
Kendisini ilk defa Ankara'da sınava girerken tanımıştım.Sınavımdaki kuruldaydı.Bana o kadar sıcak davranmıştı ki ,sınav sonrası o hali, hala gözümün önünden gitmez, bir abi gibi ...mütevazi ..yardımsever...arkadaş....Tuncay Bey'in söyledikleri çok doğru, gerçekten dünyayı aştı şimdi sesi oraları mestediyor..
Nur içinde yatsın....

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2008, 09:24 
f

Gerçekten de çok özel ve mutevazı bir geceydi, tam da Ömer Yılmaz'ın üstün sanatçı niteliklerine rağmen alçakgönüllü ve mütevazı olarak yaşanmış yaşamı gibi.

Sanırım gece boyunca gözleri yaşarmayan tek bir insan yoktu. Hele Tuncer Tercan dostum dostum türküsünü söylerken Ömer Yılmaz'ın karşımızdaki görüntüsüne dalıp bıraktık gitti gözyaşlarını.

Konser sonrasında dağıtılan Ömer Yılmaz kayıtları ise inanılmaz güzel bir sürpriz oldu. Paha biçilmez kayıtlar benim için, deliler gibi kayıtlarını ararken birden Ömer Yılmaz'ın Dalla Sua Pace'sini dinlerken buldum kendimi. O kayıtları dinlerken ve Yılmaz'ı dünyanın en büyük tenorları ile karşılaştırırken ne kadar büyük bir sanatçıyı dinlediğimi tekrar farkettim.

O güzel "ses"i bizimle paylaştığın için sonsuz teşekkürler Ömer Yılmaz.

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 16 Nis 2008, 03:48 
pp

Kelimelerin otesinde bir insan, bir ses, bir sanatci. Omer Yilmaz. Ruhun su anda oldugu yerde eminim guzellik yaymaya devam ediyor. Isikla dol.

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

Mesaj Başlığı: Bir kere daha binkere daha...
MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2008, 10:46 
fff
Kullanıcı avatarı

Saat 10.23 (Türkiye' de 11.23)TRT radyo3 de Ömer Yılmaz belgeselini çok değişik duygular içerisinde dinliyorum. Gurbette olmanın da tarifi mümkün olmayan hüznü var içinde. Keşke bir cümleyle bu güzel güne katılabilseydim. Herkese bu kadar büyük bir kitlenin sevgisini kazanamaz.. bunca maske içerisinde gerçek dost bulamaz. Bulduğunda da ölüm anlamını yitirir ölümsüzlük hüküm sürer.

Bulmak için ne yapmak lazım. Sevgili Ömer ağabeyin hayatı bunun için en güzel örneklerden biri. Ne medya maskarası ne boş söhret budalalığı ne para.

Onurlu , mütevazı, ülkesini seven , Ataturk ve onun yerleştirdiği çağdaş yaşam biçimine tam bir Anandolulu olarak intibak edebilme...

Bu programa emeği geçen herkese çok teşekkürler..."Gülebilmez gülüm bahar sensiz" diyen Aynur Yılmaz ve onun koskocaman yüreğine sağlık ve sabırlar diliyorum.

Nur içinde Yat Sevgili Ömer Yılmaz(Ağabeyim)

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2008, 11:59 
pp

Sevgili Bülent Bezdüz,

Güzel sözleriniz için teşekkürler. Ülkenizden bu kadar uzakta, tüm etkinlikleri hiç aksatmadan izlemeniz, bu forumu müzik dünyasına kazandırmanız, hem de aktif olarak katılıp zaman ayırmanız, sizin de çok geniş bir yüreğiniz olduğunu gösteriyor.

Türkülere gelince, tüm dünyada yerel müzikler, halkın duygularını çok güzel anlatır ama bizim türkülerimiz sanki bir başka güzel anlatıyor. Düşünsenize, sevdiğinden ayrılana, daha önce paylaşılmış baharların ne kadar hüzün verebildiğini
"gülebilmez gülüm bahar sensiz" cümlesinden daha güzel ne ifade edebilir?
Veya devamında hangi cümleler;
"Senden ilham alır benim gönlüm
"Seni benden inan güzelim ayırmaz ölüm"

den daha güzel nasıl teselli edebilir? İşte bunları ben yürekten hissediyorum.

Buna karşılık "Una Furtiva Lagrima"nın da eşsiz ezgisine haksızlık etmek istemem. Ama galiba bunların ikisinin de güzelliğini yaşamak, bilmek, aynı güzellikte söyleyebilmek Ömer'ime, bu güzelliklerin tadına vararak dinlemek de bana kısmet oldu.

Ömer'e ayrılmış bu köşeye, yazarak veya ookuyarak katılan herkese çok teşekkürler,

Sevgiler,

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

Mesaj Başlığı: Re: ÖMER YILMAZ' ANMA ETKİNLİKLERİ
MesajGönderilme zamanı: 09 Nis 2009, 10:15 
p

Üç yıl oldu... Tenor Ömer Yılmaz'ı kaybedeli.

Emeğinden beslendiklerimiz hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız. Işık içinde yat büyük sanatçı ve Mustafa Balbay'ın sevgili arkadaşı:(

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 23 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 1 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz